Raymond Sterrenburg

“Huwelijksfotografie geeft mij de vrijheid om mijn creativiteit te kunnen uiten. De schoonheid van emotie vast te leggen in de meest pure vorm: liefde voor elkaar.”

Direct na mijn studie “Vormgeving en Ontwerp van Interactie” ben ik begonnen met fotograferen. Dat was in 2004, net nadat de eerste digitale camera’s op de consumentenmarkt beschikbaar kwamen. Ik was meteen verslaafd aan alle mogelijkheden die het me gaf om beeld te kunnen creëren. Vanaf dat moment was ik vergroeid met mijn camera en ging deze overal mee naar toe. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het doen van een vervolgstudie “Fotografie” tot beroepsfotograaf.

De keuze voor huwelijksfotografie was snel gemaakt. Het heeft alles wat ik leuk vind in één dag: reportages, portretten, achitectuur en natuur. Combineer dat alles met twee prachtige mensen en de emotie spat van het beeld af. Als getrouwd man weet ik dat dat uiteindelijk is wat telt. De liefde voor elkaar.

Hugo van Duijn

“Rustig wachten op het juiste moment, om het voor altijd vast te leggen. Zo wordt een uniek moment een dierbare herinnering voor later…”

Zolang ik mij kan herinneren ben ik al bezig met fotografie. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt door een oude camera van mijn ouders. Al snel volgde mijn eigen camera, toen nog met film. Medio 2004 ben ik overgestapt op digitaal. Dit gaf me de mogelijkheid om eindeloos te kunnen experimenteren.

Om mijn fotografie verder te ontwikkelen ben ik in 2012 begonnen met de opleiding tot beroepsfotograaf, daar heb ik Raymond leren kennen. We zijn beiden in 2014 afgestudeerd.

Bruiloften vind ik één van de leukste gebeurtenissen om vast te leggen. Het is een dag vol emotie, unieke spontane momenten, prachtige mensen en sfeervolle locaties. Als fotograaf probeer ik zo min mogelijk aanwezig te zijn, onopgemerkt de dag documenteren. Rustig observeren en afwachten om uiteindelijk dat ene moment voor altijd vast te leggen.