Als je in Katwijk aan Zee woont en je trouwt in december, dan is de kans groot dat de man op zee werkt.

Dit is ook het geval bij Jaap en Jeanet! Deze jongens vertoeven lange tijd op zee en als er iets gevierd gaat worden, dan wordt er ook flink uitgepakt.

Al vroeg in de morgen staan wij klaar om de voorbereidingen thuis bij Jaap en Jeanet vast te leggen. Het is nog donker op deze dinsdag ochtend 29 december. Jaap oogt ontspannen, eet een broodje, trekt zijn pak aan, terwijl Jeanet d’r haar en make-up wordt gedaan. Daarna wordt ze door haar moeder en buurvrouw geholpen met het aantrekken van haar sprookjes achtige trouwjurk. Het duurt even voordat alle knoopjes aan de achterzijde van haar jurk zijn vastgemaakt (… leuk voor Jaap vanavond ;)) Ze ziet er prachtig uit in haar stralend witte jurk met sleep. Benieuwd hoe Jaap er op zal reageren.

De zon komt langzaam op, tijd voor Jaap om zijn verloofde op te gaan halen en dus rijden we samen naar haar toe. De spanning stijgt als hij bij de voordeur staat. Nog even zijn das recht trekken en dan… *tring*. Als Jeanet de deur open heeft gedaan kijken ze elkaar minuten lang aan met een enorme glimlach op hun gezicht. Beiden trots dat ze met elkaar zullen trouwen.

We besluiten om naar Oud Poelgeest te rijden voor de eerste foto’s samen. Het park is nog rustig en het mooie oude kasteeltje op de achtergrond is de perfecte setting voor deze dag. Het zonnetje schijnt, tussen de bomen van het park door, op hun gezicht. Daarna beiden snel terug naar huis aangezien de paarden en koetsen klaar staan voor het bruidspaar en hun gasten. Dit wordt het vervoer voor de dag. Na een gezellige lunch bij ‘het Zwaantje’ gaan we richting het stadhuis. Hier mogen de bruidskinderen met de hamer slaan en het trouwboekje tekenen, nadat het ‘ja-woord’ is gegeven. Natuurlijk is er ook aan witte duiven gedacht! Het plaatje is compleet.

De kerkdienst in de Andreas kerk is plechtig, met gezamenlijke liederen en gebeden. Het optreden van Sophie is prachtig om naar te luisteren. Na de kerkdienst terug naar ‘het Zwaantje’ voor het diner en kan het feest losbarsten tot in de late uurtjes. Jaap en Jeanet, nogmaals van harte gefeliciteerd! Jullie zijn een geweldig bruidspaar. Dank jullie wel dat wij deze prachtige dag hebben mogen fotograferen!

Hieronder een aantal foto’s van de dag. In ons portfolio binnenkort meer foto’s van Jaap en Jeanet!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *